Zmrzlinový nákyp
Jest imitací teplého nákypu. Hmota plní se do malých nebo velkých stříbrných nebo porculánových nákypových misek. Na pokraj misky, uvnitř na stěnu, připevní se máslem širší proužek papíru tak, aby okraj o 4 cm výše přesahoval, takže po odstranění papíru po zmrznutí má podobu vysoko napečeného nákypu. Tyto nákypy nechávají se zmrznout v konzervatoru ledničky, kterých používají cukráři. Možno nechat mrznout jednotlivý nákyp též tím způsobem, že se postaví i s miskou do pyksly, která jest zasazena v hodně soleném ledu, ovšem touto pikslou se netočí. Chceme-li podobu nákypu ještě více napodobiti, ustřihnou se dva tenké proužky papíru a položí se křížem na zmrzlý nákyp, který se posype potom kakaem smíšeným s cukrem. Po odstranění papíru má podobu upečeného, rozpuklého nákypu.
Základní hmota pro zmrzlinový nákyp
Základní hmota pro zmrzlinový nákyp se smetanou