Nákyp jablkový.
5 prostředních jablíček se udusí a prolisuje; 5 žloutků se míchá s 5 lžícemi cukru, přidá se citronoví neb pomerančová rozsekaná kůra, hotová kaše, 60 gr strouhané housky, z 5 bílků sníh, dá se do mísy a zvolna peče.
30 gr másla, jablková kaše z 8 jablíček, 100 gr cukru, 5 žloutků, pomerančová chuť se míchá, k tomu se přidá 70 gr krájené citronády, 70 gr strouhaných mandlí, 50 gr strouhané housky, z 5 bílků sníh a peče se v míse.
Do sněhu z 5 bílků se přimísí 5 žloutků, 100 gr cukru, 70 gr strouhaných mandlí, 7 lžic jablkové kaše, 80 gr v mléce navlhčené strouhané žemličky, hrst hrozinek. Hmota se dá do mísy a peče se.