Studený jablkový puding.
20 menších jablek se oloupe, uvaří se z nich marmeláda, která se prolisuje a přidá se k ní 250 gr meruňkové marmelády, pomerančová chuť, 200 gr cukru. Tato hmota nechá se ve stroji zmrznout. Mezitím se připraví 280 gr v cukru uvařených marhelí, 140 gr v cukru nabobtnaných hrozinek, 100 gr opařených pistácií, přidá se to ke zmrzlině vedle půl litru šlehané smetany a hmotou plní se pudingová forma, která se víkem dobře uzavře, máslem zamaže a dá do roztlučeného soleného ledu 2 ½ hodiny zmrznout. Podává se k tomu následující omáčka: Míchá se 6 žloutků se 140 gr cukru, přidají se 3/10 l vařící smetany a nechá se na plotně až do bodu varu, procedí se a míchá na ledě, až jest o studené, přidá se maraschino a trochu šlehané smetany, takže obdržíme hustou jemnou omáčku.