Sladké rosoly

Sladké rosoly dělí se na dva druhy, čištěné, jasné, které když se z formy vyklopí, jsou průsvitné. Při těchto musí býti největší opatrnost a čistota zachována. K jich přípravě používá se vyzího měchýře místo želatiny. Jest jadrnější, hmotnější nežli želatina. Druhý druh se upravuje jednoduše pomocí želatiny.
- Čištění cukru
- Čištění vyzího měchýře
- Úprava rosolu se želatinou
- Mandlový rosol
- Mandlový rosol s jahodami
- Mandlový rosol s malinami
- Ptačí hnízdo
- Mandlový rosol s čokoládou
- Mandlový rosol s kávou
- Sladký rosol s fialkami
- Sladký rosol z čerstvých růží
- Jahodový rosol
- Malinový rosol
- Meruňkový rosol a z broskví
- Pomerančové košíčky, plněné rosolem
- Rosolované pomeranče
- Champaňský rosol
- Rosol z bílého vína
- Rosol s maraschinem
- Šampaňský rosol s ovocem ve skleničkách
- Okraj z pomerančového rosolu á la reine
- Okraj z čokoládového mandlového rosolu
- Šlehaný rosol