Velká paštika Val au vent“
Máslové těsto se na prst silně rozválí, podle velkého talíře kulatě vyřízne, ten kulatý plátek na trojnásobný bílý papír položí, vejcem pomašluje, 3 cm od okraje kruhovitě 1/4 cm do hloubky nařízne, čímž se utvoří pokrývka paštiky. Pokrývka neboli poklička se obrácenou špičkou nože hvězdovitě ozdobí, též okraj se tím způsobem okrášlí. Paštika peče se asi 1 hodinu v prostředně teplé troubě. Když vrchem obdržela barvu, aniž se z trouby vyndá, přikryj se papírem. Když jest dobře vypečená a má pěknou barvu, vyndá se z trouby, pokrývka se opatrně sejme, vnitřní mastné vlhké těsto opatrně lžící odstraní a paštika se nechá v troubě doschnouti. Plní se ragout, též šlehanou smetanou.